Zimná hŕstková polievka

Vieme, ešte je len október. Ale pre nás už naplno začala sezóna, kedy by sme sa najradšej živili len hustými horúcimi polievkami! Zároveň sme však zistili, že si dookola varíme tie isté – paradajkovú, z červenej šošovice a hráškovú. Nič proti nim, ale čaká nás ešte pár dlhých studených mesiacov a bola by škoda tento výber nejako nespestriť 🙂

Strukoviny sú láska, krúpky tiež, vyšlo nám z toho len jedno – vyskúšajme hŕstkovú! Nie sme veľmi trpezlivé typy, preto nás potešilo, že zmes, ktorú sme mali, stačilo variť 35 minút a bolo. Fakt. Žiadne predmáčanie večer predtým, proste sme to tam len šupli, pozreli si dva diely Priateľov a polievka bola na svete. Čo viac si človek môže priať 🙂

hrstkova polievka

Ingrediencie

Postup

  1. Zmes na hŕstkovú polievku premyjeme, vložíme do vývaru a varíme približne 30 minút.
  2. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, vmiešame do polievky. Dochutíme soľou a korením.
  3. Pridáme rezance a varíme ešte 5-10 minút (podľa typu rezancov) a horúúúce podávame 🙂

hrstkova polievka lagris

Jednoduché, však? 🙂 Polievka je naozaj hustá, takže ak máte radi skôr “tekutejšie” polievky, pridajte ešte vývar alebo vodu (nezabudnite však potom pridať soľ s korením). Ja som navyše maniak do petržlenovej vňate, takže si ňou polievku ešte bohato posypem a už si len toto výživné a horúce jedlo vychutnávam 🙂

hrstkova polievka

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*