Zemiakové lokše plnené šampiňónmi

Lokše sa spájajú s kačacími hodmi alebo vianočnými trhmi. Nikdy mi ale nenapadlo, pripraviť si ich ako samostatné jedlo doma. Poctivá domáca lokša s poriadnou dávkou zemiakov v ceste a dobrou plnkou, sa zrazu stala jedným z favoritov zimných dní 🙂

Ingrediencie

  • 700 g zemiakov
  • 250 g špaldovej múky
  • 1 lyžička soli
  • 50 g masla
  • 1 paštétová nátierka Lunter
  • 2 plátky masla
  • 1 cibuľa
  • šampiňóny
  • soľ a čierne korenie
  • 1 lyžička červenej papriky
items here

postup

  1. Zemiaky uvaríme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a spracujeme na tuhé cesto. Z kúskov cesta vyvaľkáme placky a pečieme na horúcej panvici z oboch strán. Nakoniec roztopíme maslo, ktorým lokšu potrieme.
  2. Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Následne pridáme nakrájané šampiňóny, ochutíme soľou, korením a paprikou. Restujeme 2-3 minúty.
  3. Upečenú lokšu potrieme paštétovou nátierkou, na ktorú pridáme opečenú šampiňónovo-cibuľovú zmes.

 

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*