Zeleninové curry s bulgurom

Toto curry je pre mňa záchrana. Nielen vtedy, keď toho v chladničke veľa nemám, ale aj počas sychravých dní, kedy padne vhod niečo jemne pikantné.  Zakaždým pripravím curry s niečím iným…raz s ryžou, potom s pohánkou a tentokrát to bol bulgur. Nebojte sa experimentovať ani so zeleninou. Základom je dobrá curry pasta a všetko ostatné je na vás 🙂

Budeme potrebovať

  • 2 lyžice oleja
  • 2 mrkvy
  • 1 veľkú cuketu
  • 1 cibuľu
  • 1 konzervu cíceru
  • 1 červenú/žltú papriku
  • 1 Alpro sójovú náhradu smotany
  • 1,5 lyžice curry pasty (alebo podľa chuti)
  • voda podľa potreby
  • bulgur

Postup

  1. Cibuľu osmažíme do zlatova na oleji. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, cuketu a papriku. Smažíme cca 3 minúty.
  2. Pridáme scedený cícer, smotanu, curry pastu, soľ a vodu podľa potreby.
  3. Zamiešame a varíme na miernom ohni, dokým zelenina nezmäkne (trvá to cca 20-25 minút).
  4. Bulgur zalejeme jemne nad hladinu vodou, osolíme a pomaly varíme, dokým nevpije všetku vodu.
  5. Hotovo, expresný obed podľa môjho gusta! 😀

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*