Vegetariánske chilli

Keď človek prestane jesť mäso, telo si začne pýtať iné “hutné” jedlá. Ujíždím si teda už rok (kto by to bol povedal!) na strukovinách všetkých druhov. Nie som totiž typ, pre ktorý by šalát bol plnohodnotné jedlo, no rovnako nie som fanúšikom náhrad mäsa – seitan alebo robi sú mi vyslovene odporné 😀 Zbožňujem však naopak využívať potraviny, ktoré sú nam historicky blízke a prirodzené a to strukoviny určite sú. Navyše sú plné všetkých super látok, ktoré vaše telo potrebuje 🙂 Dosť bolo rečí, poďme sa pozrieť, ako sa taká veggie alternatíva chilli con carne pripravuje.

chilli sin carne recept

Ingrediencie

  • 300 g sušenej červenej fazule Lagris
  • 1 plechovka lúpaných paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • olivový olej
  • 1 chilli paprička
  • kúsok zázvoru
  • 1 plechovka kukurice
  • 1/2 lyžičky oregana
  • 1 hrnček zeleninového vývaru (ak nemáte, môže to byť aj voda 🙂 )
  • soľ a korenie
  • ryža natural Lagris ako príloha

Postup

  1. Fazuľu namočíme cez noc do vody a na druhý deň ju varíme približne hodinu, kým nezmäkne.
  2. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rovnako drobné kúsky cesnaku, chilli papričky a zázvoru. 2 minúty všetko spoločne dusíme.
  3. Pridáme uvarenú fazuľu, kukuricu, zalejeme lúpanými paradajkami a vývarom.
  4. Dochutíme soľou, korením, oreganom a dusíme, kým omáčka nezhustne a chute sa neprepoja (asi polhodinku).
  5. Podávame s ryžou natural 🙂

chilli sin carne recept
Toto jedlo si užijete najmä v nadchádzajúcom období. Zahreje svojou štipľavosťou a zároveň vás za pár korún zasýti. Navyše do seba dostanete kopec zeleniny, takže žiadne výčitky. S plnými bruškami môžete úspešne zahájiť boj proti zime! 🙂

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*