Talianska paradajková polievka

Keď som bola dieťa, paradajková polievka s písmenkami bola pre mňa čistý horor. Nerozumela som tomu, prečo je polievka červená a sladká. Pred pár rokmi otvorili v Žiline novú reštauráciu. O talianskej paradajkovej polievke všetci básnili a tak ma presvedčili, aby som ochutnala. Hneď ako som prišla domov, sadla som si za notebook a googlila recepty. Tento recept používam už naozaj roky. Je veľmi jednoduchý, rýchly a tááááá chuť!

Okrem čerstvých paradajok vždy použijem aj pasírované (tieto od Podravky). Keď nemám poruke čerstvú bazalku, použijem pasírované paradajky s bazalkou a chuť je na nerozoznanie.

Ak máte ešte menej času, paradajky nemusíte šúpať, ale z nejakého dôvodu mi je z polievky ťažko, keď tam tú šupku nechám.

Ďalšiu kuličárnu, ktorú som objavila, je, že ak do polievky pridáte pár čiernych olív a až potom ju pomixujete, chuť paradajok sa ešte väčšmi zvýrazní! 🙂

Ingredients

Budeme potrebovať

Postup

  1. Paradajky nakrojíme do kríža z oboch strán a zalejeme horúcou vodou. Prikryjeme a odložíme stranou na 5 minút.
  2. Medzitým na troche olivového oleja s maslom opražíme cibuľu.
  3. Paradajky z horúcej vody vložíme do ľadovej vody. V tejto chvíli by sa mala dať šupka z paradajok ľahko odstrániť. Očistené paradajky nakrájame na menšie kusy.
  4. K cibuli pridáme nakrájané paradajky, soľ, ajvar, korenie a cukor. Dusíme 3 minúty. Pridáme pasírované paradajky, pár lístkov bazalky a vodu. Varíme, dokým kúsky paradajok nezmäknú. Rozmixujeme ponorným mixérom a dozdobíme plátkami mozzarelly a lístkami čerstvej bazalky. Dobrú chuť! 🙂

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*