Špaldové medovníčky

Nie je vari nič tradičnejšie ako medovníčky. Dlhé roky sme doma piekli klasické orechové, ale tento rok sme sa rozhodli pre troška novšiu a zdravšiu verziu, ktorá sa k môjmu minuloročnému objavu (vianočnému šalátu so sojanézou) zaradila medzi ďalšie stálice sviatočných dní.

 

Budeme potrebovať

  • 220 g špaldovej múky
  • 150 g pomletých mandlí
  • 4 lyžice medu
  • 1 lyžičku vanilkovej pasty s mletým vanilkovým strukom
  • 1 lyžičku perníkového korenia
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1 lyžičku mletého zázvoru
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 150 g zmäknutého masla

Postup

  1. Postup je naozaj veľmi nenáročný. Všetky ingrediencie zmiešame v miske a vypracujeme pevné cesto, ktoré odložíme do chladničky cca. na 1 hodinu.
  2. Na pomúčenej doske (alebo medzi dvoma papiermi na pečenie) vyvaľkáme cesto cca na 0,5 cm.
  3. Povykrajujeme rôzne tvary a pečieme pri 170°C asi 7-8 minút (záleží od typu rúry, radšej si prvú várku pozorne odsledujte).
  4. Hotové medovníčky premiestnime z plechu na tanierik alebo mriežku a necháme úplne vychladnúť.

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*