Slivková kaša

Ovsená kaša je pre mňa každodenná záchrana a zároveň ideálne raňajky. Milujem jej variabilitu. Keď mám ráno málo času, iba vločky zmiešam s rozpučeným banánom, zalejem horúcou vodou a posypem orechmi, avšak keď mám chuť naozaj na niečo extra, začnem vymýšľať rôzne kombinácie. Táto slivková kaša je skôr dezertom ako raňajkami. Našla som doma otvorenú fľašku portského a hneď som vedela, že so slivkami to bude výborná kombinácia.

Ingrediencie

  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 1 a 1/2 hrnčeka vody/ mlieka/ kokosového nápoja
  • 1 rozpučený banán
  • 2 dl portského vína
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 škoricové drievko
  • šťava z polovice menšieho citróna
  • cca 4 slivky

Postup


Rozpučený banán zmiešajte s ovsenými vločkami a zalejte vodou (resp. mliekom).  Na miernom ohni varte, dokým vločky nasajú tekutinu a vytvorí sa kašovitá konzistencia. Prelejte na tanier a nechajte chvíľku vychladnúť. Portské víno, cukor, škoricové drievko a citrónovú šťavu za občasného miešania varte na panvici. Keď omáčka začne hustnúť, vhoďte do nej tri nakrájané slivky a pomiešajte (ak sa vám zdá, že omáčka nehustne, prisypte ešte lyžicu cukru a pomaly prevarte). Kašu prelejte omáčkou z portského a na vrch položte ešte jednu nakrájanú slivku.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*