Raňajkové pečivko bez laktózy

Mirku už dlhšie trápi laktóza. Vlastne sa to stále zhoršuje, preto je nevyhnutné niečo s tým urobiť. Našťastie nám nebesá zoslali spoluprácu s Alprom (ktoré mimochodom z celého srdca zbožňujeme!) a tak môžeme skúšať, testovať a objavovať recepty s rastlinnými nápojmi. Navyše, ja sama od narodenia neznášam mliečne výrobky a odkedy som sa dozvedela viac o mliekárenskom priemysle, nie je mi to pochuti ani z etického hľadiska 🙁

bezlaktozove pecivo alpro
Toto raňajkové pečivo vzniklo v podstate náhodou, keď sme točili video na vianočné opekance. Cesto nám fakt chutilo, bolo na povrchu chrumkavé a vnútri sladké a rozplývavé. Rovno sme teda skúsili jeho obmenu s mandľovým mliekom namiesto kravského a bolo to to najlepšie, čo sme mohli urobiť 😀 Pečivko už aj tak malo sladkastý nádych no a podľa nás sa k tomu orieškové mlieko hodí úplne najviac 🙂

Ingrediencie

Postup

  1. Zo 100 ml vlažného mandľového nápoja, trošky cukru a droždia urobíme kvások. Počkáme 5-10 minút, kým nezačne bublať.
  2. Vo veľkej mise zmiešame múku, cukor a soľ.
  3. V zvyšku mandľového nápoja rozmiešame vajíčko a olej. Pridáme k suchej zmesi.
  4. Na záver primiešame kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí o steny nádoby.
  5. Cesto prikryté utierkou necháme kysnúť hodinu na teplom mieste.
  6. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme dva menšie bochníčky, ktoré necháme ešte 15 minút podkysnúť na plechu.
  7. Pečivo pečieme 30-35 min. pri 180 °C (alebo kým nie je zlatisté a pri poklepaní neznie duto).
  8. Podávame ešte teplé s medíkom a čajom 🙂

pecivo bez laktozy bezlaktozove alpro

pecivo bez laktozy bezlaktozove alpro

Chrumkajte a užívajte si sladký bezlaktózový život, kamaráti! 🙂

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*