Panna cotta so slaným karamelom

Pre milovníkov krémových, smotanových dezertov je toto to pravé. Rozhodli sme sa panna cottu troška obzvláštniť a pridať slaný karamel, ktorý pre mňa patrí medzi najväčšie vychytávky. Veď uznajte, že soľ s cukrom v dezerte znie šialene, ale čuduj sa svete, chutí to skvele 😀

OO1

 

Budeme potrebovať

Postup

  1. Plátkovú želatínu namočíme do vody a necháme napučať 10 minút.
  2. Oba cukre pomaly zahrejeme v hrnci na nízkej teplote, dokým nevznikne karamel. Keď sa cukor sfarbí do zlatistej farby, pridáme smotanu a na miernom ohni zahrejeme, dokým sa karamelové kúsky úplne nerozpustia.
  3. Pridáme soľ a nakoniec zamiešame plátky želatíny.
  4. Prelejeme do misiek, necháme chvíľku vychladnúť pri izbovej teplote a nakoniec panna cottu odložíme do chladničky minimálne na 5 hodín, ideálne však cez noc.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*