Miniveterníčky

Mám slabosť na všetky zmenšené verzie normálnych vecí. Môže to byť aj vec, ktorú za normálnych okolností nemám rada, no vyrobte mini verziu a ja si to kúpim! 😀 Prečo si teda neupiecť zmenšeniny obyčajných koláčov?
Navyše sa musím priznať, že za týmto zmenšovaním nestojí až tak moje ulietavanie na zmenšeninách, ale skôr to, že si rada počas Vianoc doprajem veľa rôznych druhov koláčikov, slaného pečiva, kapustnice, (…a mohla by som pokračovať donekonečna, veď to poznáte 😀 ), no keby som zjedla na začiatok jeden veľký veterník, ďalej by to už skrátka nešlo. S týmito mini môžem ale šnúru napchávania ťahať aj celý večer! 🙂
Tieto veterníky sú síce zjednodušenou a zrýchlenou verziou tých “oficiálnych”, no myslím, že v období Vianoc každý ocení čas navyše, no a chuťovo sú takmer rovnaké 🙂

veterniky

Ingrediencie

Aj tradičné koláče majú u nás svoje miesto :)
Aj tradičné koláče majú u nás svoje miesto :)

Postup

  1. Vodu a olej privedieme k varu. Po častiach a za stáleho miešania pridávame múku, varíme približne 5 minút.
  2. Túto zmes necháme trochu vychladnúť a po jednom pridávame vajíčka. Neprestávame miešať. Vznikne nám cesto, ktoré sa bude odlepovať od stien hrnca.
  3. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame cukrárskym vrecúškom jednotlivé mini venčeky a pečieme 20 minút na 200°C, resp. kým nie sú zlatisté.
  4. Šľahačku s cukrom vyšľaháme a dopomôžeme si k jej stabilite stužovačom.
  5. Vychladnuté venčeky rozkrojíme na polovicu, vrchnú časť potrieme karamelovým salkom a na spodnú nastriekame šľahačku. Zlepíme 🙂
  6. Mini veterníčky držíme v chlade.

Šťastné a veselé Vianoce!
Šťastné a veselé Vianoce!

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*