Mangovo-zázvorový sirup

Leto je obodobie limonád! No a tie citrónové, uhorkové alebo malinové poznáme všetci 🙂 Preto som si toto leto povedala, že to vyskúšam inak. Skúšala som napríklad variť sirupy z rôznych byliniek a ovocia (najlepšia vychytávka je tymián s čímkoľvek!) alebo túto kombináciu, ktorú vám dnes predstavím. Exotické mango prinesie sladkosť, zázvor zas ostrosť, ktorá vás prebudí a mäta osvieženie, lebo to je v lete snáď najdôležitejšie 🙂 Skúste si tento sirup uvariť a uvidíte, že jahody s cukrom sú síce fajn, ale svet ponúka aj veľa iných skvelých chutí… 🙂

mango zazvor sirup

Ingrediencie

Postup

  1. Mangá očistíme a najemno rozmixujeme spolu s očisteným zázvorom. Do zmesi pridáme hrsť mäty.
  2. Zmes zmiešame s vodou a varíme na strednom ohni 5 minút.
  3. Z vychladnutej zmesi vyberieme lístky mäty a primiešame do nej cukor na sirup. Necháme cez noc v chladničke.
  4. Precedíme cez sitko a opäť prevaríme na 10-15 minút.
  5. Horúci sirup nalejeme do tiež horúcich fľaštičiek, ktoré uzavrieme a obrátené hore dnom necháme vychladnúť.

mango zazvor sirup dr oetker cukor

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*