Kuskus guľôčky s hráškovým dipom

Kuskus sa stal súčasťou môjho bežného jedálnička predovšetkým kvôli svojej variabilite. Prednedávnom som na Pintereste narazila na kuskus guľôčky, ktoré ma veľmi zaujali. Upravila som si recept podľa seba a tadááá, vyšla z toho táto rýchla mňamka. Musím povedať, že pre mňa, milovníčku falafelu, je toto slušná náhrada počas hektických dní. 🙂

Budeme potrebovať

  • 1 hrnček kuskusu
  • 1,5 hrnčeka vody
  • 1/2 hrnčeka špaldovej múky (+ podľa potreby)
  • 3 vajíčka
  • 5 sušených paradajok v oleji
  • 1 lyžičku soli
  • 1/3 lyžičky čierneho korenia
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrnček tvrdého syra
  • olivový olej
  • 1 hrnček mrazeného hrášku
  • 1 hrnček kokosovej alternatívy smotany Alpro
  • soľ, čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku

Postup

  1. Kuskus zalejeme vriacou vodou, prikryjeme tanierom a odložíme na 5 minút.
  2. V miske zmiešame múku, vajíčka, soľ, korenie, nadrobno nakrájané sušené paradajky, pretlačený strúčik cesnaku a nastrúhaný syr.
  3. Do zmesi pridáme predpripravený kuskus.
  4. Vytvoríme tuhú hmotu, z ktorej tvarujeme guľôčky.
  5. Guľôčky položíme na papierom vyložený plech a pokvapkáme olivovým olejom.
  6. Pečieme pri 190°C cca 15-20 minút (v závislosti od veľkosti guľôčiek).
  7. Medzitým si pripravíme dip. Hrášok, kokosovú alternatívu smotany, soľ, pretlačený strúčik cesnaku, soľ a čierne korenie spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ak sa nám zdá byť dip príliš tuhý, môžeme priliať troška vody.
  8. Upečené kuskus guľôčky podávame s dipom a šalátom. Dobrú chuť 🙂

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*