Kurz pečenia s Petrou Zváčovou

Posledný mesiac bol viac než šialený. Okrem toho, že sme sa sťahovali do nového bytu, riešili všetky možné veci okolo roadtripu Talianskom a točili videá na blog, sa nám naskytla aj príležitosť zúčastniť sa na jesennom kurze pečenia, ktorý organizovala SweetFamily so známou cukrárkou Petrou Zváčovou ( jej cukráreň Art Cakes môžete nájsť v Bratislave – odporúčam quiche s kozím syrom!) a okrem fotiek vám čoskoro prinesieme aj recepty na dobroty, ktoré sme spolu pripravovali.

V sobotu o desiatej sa Chefparade začal plniť blogermi. Po krátkom občerstvení a zoznámení, sme sa rovno vrhli do pečenia. Prvý chod bol cheesecake v jabĺčku. Tento recept máme natočený zhodou okolností aj na našom youtube kanáli ( KLIK!)  Najviac ma potešila správa, že druhým dezertom budú crocquembouche, ktorých prípravu som v Masterchefovi vždy obdivovala  a vďaka Peti, ktorá bola skvelá učiteľka, sa každému podarili! Najväčšou vedou bola príprava karamelu, ktorý sme poctivo sledovali s teplomerom….mimochodom aj vy máte vždy chuť obliznúť horúci karamel? 😀 Aj s tým počítali a preto nám nasadli gumové rukavice. 😀

Zistila som, že moje obavy boli absolútne zbytočné. Príprava odpaľovaného cesta išla veľmi rýchlo a vytváranie guličiek bolo rovnaké ako na makronky. Zvolili sme gaštanový krém s džemom a nakoniec po dôslednom pozorovaní sme obtáčali karamelové vlasy okolo mini pyramídy. Zrazu sa pred nami objavil honosný dezert, ktorý by mohol žiariť na ktorejkoľvek oslave . A viete čo sa mi na tom páči? Že si každý môže ukradnúť svoju guličku 😀

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*