Jesenné zahriatie

Jeseň dlho nebola obdobím, ktoré patrilo medzi moje obľúbené. Skoro tma, všade som so sebou musela nosiť dáždnik a ani slnečné lúče neboli také teplé, ako pred pár dňami. Čím som staršia, začínam objavovať v tomto období isté čaro. Je to asi tým, že si pomaly zariaďujem svoje bývanie, v ktorom je hra svetiel na prvom mieste. Aj napriek tomu, že život študenta je cestou viacerých bytov, v každom jednom som si zariadila “svoj kútik.” Môj najnovší vyzerá tak, že gauč z paliet je prikrytý štrikovanou dekou a množstvom vankúšov, vedľa biely stolík s kopou kníh a samozrejme niečo dobré na pitie. Čajíkovanie je fajn ale niekedy zatúžim po dúšku nápoja, pri ktorom cítim vôňu domova a práve upečeného koláča. Podvečer už nepotrebujem svoju dennú dávku kofeínu ale zároveň mám na niečo podobné chuť a tak som si našla svoju vlastnú cestu.

Už ako malá som s babičkou pila “bielu kávu” aby som mala pocit dospelosti. Odkedy som začala piť klasickú kávu, na tento náš zvyk som úplne zabudla. Našťastie mi ho teraz opäť pripomína Inka, ktorá už nie je len mojim detstvom ale zároveň prítomnosťou.

01

Budeme potrebovať

  • 1,5 lyžičky Inky
  • horúca voda
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/8 lyžičky chili
  • 1 lyžička medu
  • 1 tablička horkej čokolády
  • 100 ml kokosovo-mandlového nápoja

POSTUP

  1. Do pohára vysypeme Inku, škoricu, chili a zalejeme horúcou vodou. Premiešame a necháme minútku odpočívať.
  2. Následne pridáme med a čokoládu. Opäť dobre premiešame.
  3. Kokosovo-mandľový nápoj zohrejeme a ponorným mixérom napeníme (ja používam ručný penič mlieka z Ikei ).
  4. Mlieko nalejeme na pripravený základ.
  5. Podľa chuti posypeme škoricou.

PS: Tieto pníky mám zo Sashe! 🙂

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*