Čokoládovo-ovocný cheesecake

IMG_9644_Fotor  

Ingrediencie

  • 130 gramov maslových sušienok
  • 60 gramov masla
  • 4 Bánovecké nátierky (biele)
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 100 gramov čokolády
  • lesné ovocie

IMG_9667_Fotor

Postup

  1. Sušienky pomixujte a zmiešajte s roztopeným maslom, hmotu rozložte na spodok formy na pečenie a dajte zapiecť na približne 10 minút pri 180°C. Po upečení odložte formu do chladničky, kým si urobíte dva krémy.
  2. Prvý vytvoríte zmiešaním dvoch nátierok s vanilkovým cukrom, druhý zmiešaním ďalších dvoch nátierok s roztopenou čokoládou.
  3. Čokoládový krém rozotrite na sušienkový základ, naň natrite vanilkový a na vrch toľko ovocia, koľko len chcete 🙂 Ja rada ovocie vmiešavam aj priamo do vanilkového krému, nedávam ho iba na vrch, ale ak chcete koláč sladší, stačí ovocie poukladať len na vrchnú vrstvu. Cheesecake potom pečte 25 minút na 180°C – alebo kým povrch jemne nezozlatovie, nemal by sa však spiecť úplne. Cheesecake treba dať aj po upečení na pár hodín do chladničky, aby poriadne stuhol 🙂

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*