Batátové hranolky s avokádovým dipom

Budeme potrebovať

  • 1 veľký batát
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky hrubozrnnej soli
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 zrelé avokádo
  • 1 paradajka
  • 1/2 citróna
  • soľ, čierne korenie

Postup

  1. Batát očistíme, umyjeme a nakrájame na hranolky. V miske batátové hranolky polejeme olejom a dochutíme chili, soľou a červenou paprikou. Pečieme v rozohriatej rúre cca 20-25 minút pri 180°C ( Posledné cca 2 minútky teplotu zvýšime na 200°C, aby hranolky chytili chrumkavú kôrku)
  2. Medzitým, ako sa batáty pečú, pripravíme avokádový dip. Zrelé avokádo zbavíme šupky, kôstky a vidličkou roztlačíme na kašu. Paradajku pokrájame na maličké kúsky, vhodíme k avokádu a dochutíme soľou, korením a nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou.
  3. Hranolky necháme chvíľku vychladnúť a môžme sa pustiť do maškrtenia.

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*