Batatové brownies

Brownies sú typické svojou jemne kašovitou, ťahajúcou sa konzistenciou, ktorú zväčša vytvorí veľké množstvo cukru. Keď som prvýkrát počula o batátových brownies, bola som mierne skeptická, keďže mám radšej, ak namiesto alternatívy ku klasickému koláču ľudia vymyslia úplne nový recept, no nakoniec ma fotky a ohlasy presvedčili… a urobila som dobre. Tieto brownies sú bezlepkové, bezlaktózové a dokonca v nich nie je použité ani vajíčko 🙂 Veď ochutnajte!

 

Budeme potrebovať

  • 2 bataty
  • 2 stredne veľké banány
  • 1 hrnček kukuričnej múky
  • 7 lyžíc kakaa
  • 2 lyžice agávového sirupu
  • 1/2 hrnčeka kokosového/mandľového mlieka
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička perníkového korenia

Postup

  1. Očistené, na kocky nakrájané bataty uvaríme.
  2. Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme vo výkonnom mixéri na hladkú hmotu.
  3. Na menší plech vystlaný papierom na pečenie nalejeme cesto.
  4. Pečieme pri 180°C cca. 40 minút.
  5. Hotovo 😀

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*