Babičkina bábovka

Táto bábovka nie je špeciálna rôznymi príchuťami a polevami, ale tým, že tento recept má moja mamina od mojej babky. Robievame ju odmalička a keď cítim jej vôňu, vrátia sa mi všetky spomienky. Je ľahká, vláčna a ak túžite po obmene, môžete vrch posypať bielou čokoládou a kúskami čerstvých malín.

piškótová bábovka

Ingrediencie

  • 200 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 100 ml vody

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do svetlej peny. Pridáme múku, kypriaci prášok, vodu a olej. Poriadne premiešame.
  2. V druhej miske vyšľaháme bielky.
  3. Stierkou zľahka vmiešame sneh do cesta.
  4. Do malej misky odlejeme kúsok z cesta a zamiešame doň granko alebo kakao (ja osobne preferujem granko).
  5. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vylejeme polovicu svetlého cesta, potom čokoládovú vrstvu a nakoniec znovu zalejeme svetlým cestom.
  6. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 180°C cca 40 minút.
  7. Hotovú bábovku vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom, hoblinkami bielej čokolády a kúskami malín.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*