Raňajková pšenová kaša

Včera mi doktorka naordinovala bezlaktózovú a bezlepkovú diétu. Viete si predstaviť, aký šok to pre mňa zo začiatku bol. Našťastie som si rýchlo uvedomila, že už dávno nie je ani jedna z týchto diét výnimočná a takéto potraviny sú dostupné už takmer v každom obchode.

Je pravda, že na raňajky som bola naučená jesť ovsenú kašu s ovocím a preto som hneď hľadala náhradu. Práve počas môjho pátrania som natrafila na pšeno, ktoré je jednoduché na prípravu a musím povedať, že v kaši mi chutí ešte viac, ako ovsené vločky. K tomu som si prihodila pár lyžičiek kyslého ríbezľového džemiku Relax, ktorý je skoro ako ovocné pyré a bolo hotovo! 🙂

Budeme potrebovať

  • 1 hrnček pšena
  • 1 hrnček kokosového mlieka (plus podľa potreby)
  • 1 lyžičku medu
  • 2 lyžice mletého maku
  • 2 lyžice ríbezľového džemu Relax
  • kokosové lupene

Postup

  1. Pšeno spolu s kokosovým mliekom za občasného miešania varíme cca 10-15 minút.
  2. Do uvarenej kaše pridáme med a mak.
  3. Na dno pohára dáme lyžicu džemu, navrstvíme kašu a tento postup opakujeme ešte raz.
  4. Kašu dozdobíme kokosovými lupeňmi.
  5. Bon apetit! 🙂

A viete čo? Aj sa celkom teším na objavovanie týchto neprebádaných oblastí:)

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*