Chlebíkové variácie

Vôňa čerstvého chleba a zvuk krájania chrumkavej kôrky na mňa pôsobia úplne magicky. Dokonca až tak, že som si raz v Chorvátsku nahrala na zvuk krájania na video. Hold, každý máme svoje úchylky 😀

Vybrala som pre Vás moje dve najobľúbenejšie kombinácie, ktoré spolu s Lučinou proste vždy fungujú!:)

[/ingredients]

Pečené paradajky

  • 250 g cherry paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ červenej cibule
  • soľ, korenie, olivový olej
  • 2 lyžičky sušenej bazalky
  • čerstvý chlieb (ak máte starší, môžete urobiť hrianku alebo ho rýchlo opražiť na panvici)
  • Lučina (ja som použila bezlaktózovú, ale výber je na vás)

Postup

  1. Umyté paradajky vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Osolíme, okoreníme, polejeme olejom a nakoniec posypeme bazalkou.
  3. Premiešame a dáme piecť do rúry na 25-30 minút pri 170°C.
  4. Na chlebík natrieme Lučinu, navrstvíme paradajky a posypeme čerstvým petržlenom.

011

Pečené hrozno

  • 200 g hrozna
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • 1 lyžička hnedého cukru
  • sušený rozmarín
  • tekutý med, vlašské orechy
  • čerstvý chlieb
  • Lučina z kozieho syra

Postup

  1. Umyté hrozno vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie ( ja väčšinou na jednej strane plechu pečiem paradajky a na druhej hrozno :D)
  2. Hrozno posypeme štipkou soli, korenia, tymiánu a hnedého cukru.
  3. Polejeme olivovým olejom a premiešame.
  4. Pečieme cca 25-30 minút pri 170°C.
  5. Chlebík opäť natrieme Lučinou. Navrstvíme pečené hrozno, ktoré ešte pofŕkame medom a posypeme vlašskými orechami. Dobrú chuť! 🙂

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*